Subota, 24 Lipanj 2017 20:27

UFC borac na tragikomičan način varao tokom vaganja

Ono što je pošlo za rukom Danielu Cormieru u Buffalu na UFC 210 eventu, nije uspjelo manje poznatom Bellatorovom borcu Sergiju da Silvi.

Brazilac koji je veći dio života proveo u New Yorku, nije uspio nasamariti tamošnju Komisiju koja je ovime pokazala kako je naučila na pogrešci na koju ju je natjerao UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier. Ali za razliku od Cormiera, Silva se nije hvatao za peškir, već je uporno izbjegavao s obje noge stati na vagu.

Video je odmah postao viralan, a Bellatorov borac nije ni pokušao tražiti isprike već je odmah priznao krivnju.

“Bilo je očito i nema smisla lagati. Bio sam malo iznad granice i pokušao sam… Ja sam veteran, borim se skoro 10 godina i pokušat ću sve da učinim razliku. Više ništa nemam za reći”, izjavio je Silva za MMA Fighting.

Igrao je Brazilac na još jednu kartu. U jednoj je trunutku pokušao podići jedno stopalo u zrak na samoj vagi, ne bi li ga to olakšalo koji gram, ali mu ni to nije prošlo. Vjerovao je kako će nakon vaganja dobiti još nešto vremena za novi pokušaj, ali mu Komisija to nije dozvolila uz objašnjenje kako je Cormier dobio tu priliku jer se radilo o borbi za naslov.

Silva je na kraju težio 62,4 kilograma, ali izbjegao je kaznu budući da je njegova borba s Matto Rizzom na Bellatoru 180 dogovorena kao “catchweight”. Naglasimo i kako je Rizzo spasio ovaj dvoboj tako što je brzinski podigao svoju kilažu na 60,6 kilograma i tako održao razliku između njih dvojice prihvatljivom za komisiju.

VIDEO

Izvor: fokus.ba