Srijeda, 01 Ožujak 2017 19:31

Džumhur: Još jedan poklon mojoj domovini, u duelima s Haaseom imam bolji omjer

Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju nakon što je u osmini finala s 2:0 u setovima savladao Španca Marcela Granollersa, trenutno 36. igrača s liste najboljih svjetskih tenisera.

- Rekao sam da meč ne može biti lagan, pogotovo nakon jučerašnjeg duela s Wawrinkom. Granollers je sasvim drugačiji igrač u odnosu na Švicarca, koji ima dosta drugačiju loptu s mijenjanjem ritma igre i koji nikome ne odgovara. Ipak, ja sam uspio nametnuti svoj ritam i uspio sam ga spriječiti u igri kakvu on najviše voli - rekao je Damir Džumhur nakon pobjede nad Špancem Marcelom Granollersom.

Najbolji bh. teniser priznao je da u današnjem meču nije bio na nivou na kakvom je bio u jučerašnjem duelu prvog kola protiv Stana Wawrinke.

- Nisam bio na nivou od jučer ali najbitnije je da sam pobijedio, da sam izdržao. Imao sam možda i nepotrebno raspravu sa sudijom ali je vrlo kratko utjecla na mene. Nakon toga sam bio još mirniji i nakon 1:4 dobio taj set sa 6:4, i mogu reći da sam odigrao stvarno dobro - naglasio se 77. teniser na svijetu.

Damir je kazao i kako sasvim sigurno u njengovoj igri postoje stvari koje želi popraviti do sutrapšenjeg meča četvrtfinala Haase.

- Moram popraviti servis koji je jučer možda bio i najbolji, dok je danas vjerovatno bio i najslabija karika u mojoj igri. Vjerujem da ću te stvari popraviti do sutra jer danas sam imao mnogo veći ptitisak nego u jučerašnjem meču - rekao je Damir.

Holandski teniser je momentalno 11 mjesta bolje plasiran od našeg najboljeg igrača i nalazi se na 66. mjestu ATP ranking lste.

- Dobra vijest je da ne igram protiv Berdycha koji je jako dobar igrač na tvrdoj poodlozi. Protiv Haase imamo pozitivan omjer od 2-0 i ja se nadam da mogu nastaviti s dobrim igrama - naglasio je Džumhur uz opasku da je i današnju pobjedu poklonio državljanima Bosne i Hercegovine za Dan nezavisnosti svoje domovine.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Nakon velike borbe Džumhur u polufinalu

BANKROTIRAO PROSLAVLJENI TENISER: Becker je na tenisu zaradio 57 miliona eura, danas nema ni prebije

Nakon debakla: Je li Đoković nagovijestio da napušta tenis?