Petak, 15 Srpanj 2016 00:27

Amina Kajtaz: Olimpijske igre su san svakog sportaša

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić danas je u Gradskoj vijećnici, organizirao prijam za mladu mostarsku plivačicu Aminu Kajtaz u povodu njezinog odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.
Tom prilikom Bešlić je mladoj plivačici poklonio plaketu Grada Mostara, cvijeće te novčani iznos koji će pokriti dio troškova za odlazak na Olimpijske igre.
"Naša Amina je još uvijek mlada, pred njom je još puno odličnih rezultata i mi smo uistinu ponosni na njen uspjeh. Kvalificirati se za OI nije nimalo lagan zadatak i mi smo počašćeni što imamo predstavnicu iz našeg grada koja je već osvjetlala obraz Mostara i uistinu joj u ime svih građana Mostara želim što bolji rezultat na Olimpijskim igrama, a vjerujem kako narednih godina od nje možemo očekivati i velika odličja", izjavio je Bešlić.

Amina je za Olimpijadu pripreme počela prije dvije godine, a na putu do ovog uspjeha imala je puno prepereka.
''Nije bilo jednostavno doći do toga da se nastupi na Olimpijadi, morala sam se preseliti u Dubrovnik i trenirati u plivačkom klubu Jug, jer ovdje nisam imala mogućnosti i uvjeta, a iznimno mi je drago što se moj naporan trud isplatio i što Mostar ima olimpijku'', rekla je Kajtaz.

Amina je jedna od 10 sportaša koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, koje će se održati od 5. do 21. augusta, a Mostarka će u Brazilu trku na 100 metara delfin stilom pokušati isplivati najbolje ikada i oboriti svoj rekord.
"Teško je sad očekivati neki izniman rezultat na OI s obzirom na konkurenciju, al dat ću sve od sebe da isplivam što bolji rezultat. Olimpijske igre su san svakog sportaša", kazala je Amina i zahvalila se gradonačelniku Bešliću na ugodnom prijemu.

Izvor: Klix