Petak, 09 Rujan 2016 19:52

FIFA zabranila transfere Realu i Atletico Madridu do januara 2018. godine

Žalbena komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) potvrdila je u četvrtak prijašnju odluku o zabrani dovođenja igrača za španske velikane Real Madrid i Atletico Madrid, javlja Anadolu Agency (AA).

FIFA je ovom odlukom, koja je izazvala veliku pažnju u svijetu fudbala, zabranila dovođenja igrača madridskim klubovima Realu i Atleticu u sljedeća dva prijelazna roka.

“U potpunosti se potvrđuje odluka Disciplinske komisije u oba slučaja koji se odnose na zaštitu maloljetnih fudbalera”, navodi se u saopćenju Žalbene komisije objavljenom danas na FIFA-inom portalu.

Real i Atletico će tako biti bez mogućnosti dovođenja novih pojačanja sve do januara 2018. godine. Podsjetimo, Real i Atletico su kažnjeni za kršenje pravila o angažmanu stranih fudbalera mlađih od 18 godina.

Kazna je trebala biti na snazi već od januara ove godine, ali je odluka odgođena zbog toga što su se Real i Atletico žalili pa im je omogućeno dovođenje novih igrača i u prijelaznom roku koji je završen posljednjeg dana u avgustu.

Izvor: Tuzlanski.ba

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!