Srijeda, 19 Travanj 2017 16:39

Bizarno: Srbin u Beču platio rođaku da mu ubije kćerku na Uskrs

Neimenovani Srbin (43) pokušao je u nedjelju, na uskršnjem slavlju u Beču, da zadavi svoju rođaku po naredbi njenog oca.

Kako pišu brojni austrijski portali, pozivajući se na novinsku agenciju APA, ovaj muškarac napao je svoju rođaku, također srpskog porijekla, staru 38 godina, ali je ona ipak uspjela da ga savlada, udarivši ga vazom u glavu! Nakon toga pozvala je policiju i Hitnu pomoć. Srbin je nakon obaranja odveden u Urgentni centar sa teškim povredama glave u prisustvu policije, ali van životne opasnosti.

Drama se dogodila u ženinom stanu u bečkom okrugu Birgitenau. Prema informacijama, sa kojima policija zasad raspolaže, muškarac je prošlog četvrtka stigao u Beč, u posjetu rođacima. Pretvarao se da je došao da sa najbližima proslavi najveći hrišćanski praznik Uskrs, posebnu pažnju poklanjajući rođaki, koju je namjeravao da ubije. Ona mu je, čak, dopustila da prespava kod nje. Na Uskrs se, međutim, situacija dramatično promijenila. Negdje oko 17 sati, muškarac je otkrio svoje prave namjere i napao ženu. U hrvanju koje je uslijedilo, Srbin je umalo uspio u svom zločinačkom naumu, ali je u posljednjem trenutku onemogućen u tome. Žena je, naime, dohvatila vazu sa stola kraj kog ju je davio, i njome tresnula napadača, koji se onesvijestio.

Portparolka lokalnog tužilaštva Nina Busek rekla je novinskoj agenciji APA da se zasad razmatra da li će ingerenciju nad slučajem imati gradski ili Regionalni krivični sud. Ta odluka bit će donijeta do kraja nedjelje.

- Već smo zahtijevali pritvor za osumnjičenog - rekla je Busek agenciji.

Iz svjedočenja osumnjičenog i žrtve došlo se do saznanja da je monstruozni zločin zapravo "naručio" žrtvin otac, s kojim je kćerka bila u lošim odnosima.

Otac je, navodno, napravio ugovor s rođakom i platio mu za ubistvo koje srećom nije bilo uspješno.

Ipak, konkretni motiv pokušaja ubistva je zasad nepoznat. Bečka kriminalistička policija i dalje radi na rasvjetljavanju svih detalja bizarnog zločina.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru