Petak, 28 Travanj 2017 18:50

Prvomajski optimizam Fadila Novalića: Radnici, bit će vam još bolje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, u ime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku.

- Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada - naveo je Novalić.

Ističe da je provođenje mjera iz Reformske agende već donijelo rezultate u povećanju zaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje, novim radnim mjestima, rastu BDP-a i skoroj stabilizaciji penzionog sistema.

- Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu, ali da treba nastaviti s provođenjem reformi koje su dugoročne, ali jedina terapija za ozdravljenje naše ekonomije, zdravstva, socijalnog sektora i svih drugih segmenata društva. Stoga vas pozivam da s više optimizma gledate u budućnost i da ovogodišnji Praznik rada proslavite s uvjerenjem da će već sljedeći donijeti još više razloga za zadovoljstvo - poručuje u prvomajskoj čestitki federalni premijer Fadil Novalić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p