Nedjelja, 30 Travanj 2017 11:57

Danas temperature do 19 stepeni

 

Jutros je u centralnim, sjevernim i istočnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan Sedlo i Sokolac -1, Bihać i Tuzla 1, Bugojno, Jajce i Sarajevo 2, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 3, Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica 4, Bijeljina 5, Gradačac 6, Grude 8 Trebinje 10, Mostar i Neum 12 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Pri tome bi zbog svježijeg vremena u unutrašnjosti, naročito u jutarnjim satima, osjetljive osobe trebale biti opreznije, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.. U drugom dijelu dana će otopliti i biće ugodnije. Opšta slika će biti ljepša na jugu.

Danas prije podne, u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i istočnim područjima Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanje oblačnosti. U ostalim djelovima mala do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 23 stepeni.

Izvor: Radiosarajevo.ba 

 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p