Ponedjeljak, 01 Svibanj 2017 16:26

Više od 10.000 kreveta u Neumu spremno za turiste

Neum ove godine očekuje da bi mogao zabilježiti rekordne posjete gostiju i turista, a za sada jedina prepreka na tom putu su gužve na graničnim prelazima.

Portparol Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović Feni je kazao da Neum spremno dočekuje još jednu turističku sezonu s 10.000 registrovanih kreveta.

„Spremni smo prihvatiti brojne goste iz BiH i turiste iz zemalja Evrope i svijeta“, poručio je Pavlović.

U vezi s gužvama na graničnim prelazima kazao je da Općina Neum čini maksimalne napore da umanji taj problem da bi štetnost po turističku sezonu bila smanjena.

„Povezanost Neuma s drugim dijelovima BiH, preko ceste prema Stocu i Čapljini, također je pitanje koje direktno utječe na broj turista u sezoni.

Uprkos svim obećanjima da će se raditi i okončati brza cesta Stolac-Neum, i druge ceste koje će povezati Neum s BiH, značajnih pomaka još nema“, naveo je.

Neum će, po njegovim riječima, atraktivna turistička destinacija, u pravom smislu, postati onda kada s drugim bh. gradovima bude povezan modernim, brzim cestama.

Dok taj problem ne bude riješen, dodaje, lokalna zajednica i Turistička zajednica HNK rade onoliko koliko mogu da privuku goste i turiste, da im omoguće ugodan boravak i raznovrstan sadržaj.

Predstavnici Turističke zajednice HNK-a, ističe Pavlović, česti su učesnici skupova o turizmu širom Evrope, gdje govore o Neumu i potencijalima koje on ima.

Naglasio je da su brojni stručnjaci govorili o ljepotama Neuma i preporučili ga kao nezaobilaznu destinaciju.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p