Srijeda, 03 Svibanj 2017 17:13

Privedeni roditelji koji su ostavili mrtvu bebu, majka na psihijatriji

Zagrebački zavod za sudsku medicinu i dalje analizira tijelo bebe koje je prošle sedmice u centru Zagreba pronašla prolaznica. Uspjeli su pronaći i identificirati majku i muškarca koji su je ostavili golu i nepokrivenu kraj kante za smeće.

 

Kako javlja portal 24sata.hr, ženu nakon ispitivanja smjestili su u psihijatrijsku bolnicu. Za što će ih tačno prijaviti istražitelji još ne znaju. Nakon rezultata obdukcije o tome će se konzultirati s državnim tužiteljstvom.

Podsjetimo, muškarac i žena prošlog su petka prolazili Prilazom Gjure Deželića. Kad su kraj kućnog broja 56 ostavili bebu, vidjela ih je prolaznica. Kratko su joj rekli da je to igračka i otišli. Zaprepaštena gospođa nije ih uspjela zaustaviti. Uspjela je tek nazvati policiju, koja je odmah poslala patrole i Hitnu pomoć. Nažalost, nemoćnoj bebi nisu mogli pomoći.

Liječnici Hitne mogli su samo zaključiti kako je novorođenče mrtvo. Prekrili su ga tkaninom dok nije bio gotov uviđaj. Policija je odmah krenula u potragu za parom.

Zvonili su i komšijama ne bi li uspjeli dobiti bilo koju korisnu informaciju. Prekopali su i kante za smeće u ulici. Iako je bilo i malo očevidaca, policija je uspjela ubrzo pronaći roditelje.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru