Srijeda, 03 Svibanj 2017 19:21

Nesreća prvomajski uranak pretvorila u košmar: "To je bila kobna odluka za Dženana"

“Semir Ivković, koji je bio sa Dženanom Ivkovićem (40), planinarom iz Jablanice, a koji je u ponedjeljak ujutro poginuo u kanjonu Grabovica, 35 km sjeverno od Mostara, usljed šoka je završio u bolnici”, potvrdio je za Oslobođenje Zdenko Marić, predsjednik Gorske službe spašavanja BiH.

 

Marić kaže da je Ivković sa prijateljima bio u obližnjoj vikendici, te da se sa njegovim amidžićem Semirom uputio starim putem koji vodi do vikend-naselja na Divi Grabovici, ne želeći da idu cestom, što je za Dženana bila kobna odluka. Taj put vodi preko drvenog mosta i pored stijene.

Dženanov prijatelj Sabahudin Spahović, načelnik GSS-a Jablanica, pojašnjava da je već 20 godina njihov ritual bio da se uoči 1. maja okupe u vikendicama, druže i pripreme za prvomajsku proslavu. To su uradili i ove godine. No, ovaj prvomajski uranak nikad neće zaboraviti, jer se proslava pretvorila u košmar.

Na kobnom mjestu stijena je bila porozna i on je, ne sluteći opasnost, krenuo bliže ivici stijene. Iznenada, ispod Dženanovih nogu odronio se dio stijene, te je on pao u provaliju duboku 20 metara. Marić i Spahović pojašnjavaju da je prilikom pada Ivković odmah preminuo, no, njegovo tijelo je upalo u korito rječice Grabovke.

Semir Ivković je uspio pozvati prijatelje iz vikend-naselja, te je Sabahudin Spahović prvi stigao na mjesto nesreće i izvukao tijelo nastradalog prijatelja iz vode. Nažalost, ustanovio je da je nesretni Ivković već bio mrtav.

Spasioci iz GSS-a Jablanica izvukli su tijelo na obalu, te su istražitelji MUP-a HNK-a obavili uviđaj. Nakon toga tijelo nastradalog je transportovano u mrtvačnicu.

Izvor: Oslobođenje 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta