Subota, 06 Svibanj 2017 11:58

Majka ubice Arnele Đogić: "Moj sin nije pretučen u zatvoru, to je laž"

Branioci Avdije Selimovića i Muriza Brkića, koji su osuđeni na 40-godišnju kaznu zatvora za monstruozno ubisto Arnele Đogić iz Olova, nisu obaviješteni o navodnom napadu na ubice u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, a Avdijina majka tvrdi da njeno dijete nije pretučeno. 

Kako nam je potvrdila Azra Selimović, majka osuđenog Avdije, informacije koje se šire medijima da je njen sin pretučen u zeničkom zatvoru, nisu tačne. 

- Mi smo mu jučer bili u posjeti i sve je bilo uredu. To je laž i on nije pretučen - kazala nam je Azra Selimović, Avdijina majka.

O navodnom napadu nisu obaviješteni ni branioci dvojice ubica. 

- Nemam informaciju o tome. Da se nešto desilo zvao bi me Avdija ili njegovi roditelji, međutim nisam primila nikakav poziv - rekla nam je Azijada Mujkić, koja je tokom postupka branila Selimovića. 

Isto nam je kazao i Sead Topčić, koji je naglasio da je on, između ostalog, okončanjem postupka završio svoj posao na tom slučaju. 

Direktor KPZ-a Zenica Hidajet Jabandžić nije želio komentarisati navodni incident u zeničkom zatvoru.

Prema informacijama iz medija, Selimović i Brkić su navodno proteklih dana brutalno pretučeni u KPZ-u Zenica. Njih je pretukla grupa od pet drugih zatvorenika, napravivši im "sačekušu" u krugu zatvora, te su navodno prošli sa ozbiljnim povredama glave, frakturama nosa i podljevima na licu i tijelu. Od težih povreda, kako navode mediji, Selimovića i Brkića spasili su čuvari, nakon što su čuli njihovo zapomaganje.

Nakon što ih je zenički Kantonali sud osudio na kazne zatvora od po 40 godina, Selimović i Brkić su se žalili Vrhovnom sudu FBiH na visinu kazne, koji je odbio je žalbe odbrane i potvrdio prvostepenu presudu.

Arnela Đogić je ubijena krajem februara prošle godine. Zločin je do u detalje isplanirao njen bivši momak Avdija Selimović zbog ljubomore, a za izvršenje monstruoznog ubistva je angažovao Brkića.

Djevojku su pretukli i preko usta joj stavili pvc uže kako ne bi mogla dozivati upomoć. Potom su je davili i na koncu zaklali, a tijelo su bacili sa litice visoke 70 metara u kanjon Stupčanice.

Nakon toga su otišli u kafanu, gdje su pili i veselili se, te trošili Arnelin novac. Naknadno su uhapšeni nakon čega su sve i priznali.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta