Nedjelja, 07 Svibanj 2017 14:25

Policija u San Diegu ubila petnaestogodišnjaka ispred škole

Policijski službenici su u San Diegu upucali i ubili tinejdžera koji je mahao oružjem na parkingu srednje škole, a ispostavilo se da se radi o zračnom pištolju.
 
Tinejdžer je navodno lično pozvao policiju, koja je stigla u srednju školu Torrey Pines, koja se nalazi u predgrađu San Diega pod nazivom Carmel Vallery. Kada su policijski službenici stigli na parking ispred ulaza u školu, vidjeli su tinejdžera koji je izvukao pištolj i okrenuo ga ka jednom policajcu. Iako su ga policajci nekoliko puta upozorili da spusti oružje, on nije poslušao, zbog čega je policija zapucala.

"Plašeći se za svoju sigurnost, oba policajca su otvorila vatru nakon što mladić nije poslušao upozorenja", izjavio je poručnik Mike Holded.Policajci su nakon incidenta pokušali pomoći mladiću, a pozvali su i hitnu pomoć, međutim, ljekarski tim nije uspio spasiti njegov život.

Pokrenuta je istraga, a ustanovljeno je da je mladić imao poluautomatski zračni pištolj.

"Vjerujemo da je tinejdžer lično pozvao policiju govoreći o sebi u trećem licu. Rečeno nam je da se ispred škole nalazi mladić te da ga neko treba provjeriti", dodao je Holden.

Oba policajca su suspendovana s terenskih zadataka te su dobili uredske poslove.Ovo je drugi sličan incident, jer je policija ubila 15-godišnjeg mladića Jordana Edwardsa u Balch Springsu u Teksasu 29. aprila. Policajac koji ga je ubio se suočava sa doživotnom zatvorskom kaznom.

Neposredno prije incidenta je odgovorio na dojavu da maloljetnici konzumiraju alkohol dok se voze automobilom. On im je navodno naredio da zaustave vozilo, a kada su ga ignorisali, otvorio je vatru i ubio jednog od njih. Advokat porodice ubijenog tinejdžera je izjavio da mladići nisu pili alkohol, niti su imali bilo kakvo oružje.
 
Izvor: Klix.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran