Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 17:12

Skandal: Uhapšena časna sestra jer je pomagala svećenicima u silovanju djece

Časna sestra u katoličkoj školi u Argentini uhapšena je zbog optužbi da je pomagala peterici svećenika u silovanju djece, piše Daily Mail.

Japanka Kosaka Kumiko (42) optužena je i za fizičko zlostavljanje djece u Institutu Antonio Provolo, školi za djecu s oštećenjem sluha. Italijanska podružnica iste škole dospjela je u medije 2009. godine nakon što su stotine učenika optužile svećenike za seksualno zlostavljanje.

Kumiko je optužena da je pomagala svećenicima silovanju koje se događalo u kupatilima, spavaonicama, vrtu i podrumu škole u Lujan de Cuyou.

Uhapšena je nakon što ju je bivša učenica optužila da ju je tjerala da nosi pelene kako bi prekrila povrede nakon što ju je silovao svećenik Horacio Corbacho.

Kumiko je sudskim službenicima, koji su naredili da ju se pošalje u ženski zatvor dok traje istraga, rekla da je nevina.

Najmanje 24 učenika optužilo je Corbacha i još četvericu svećenika za silovanje. Djeca su rekla da su ih rimokatolički svećenici neprestano silovali uz sliku Djevice Marije. Policija je uhapsila petericu muškaraca krajem prošle godine, a u sobi jednog od svećenika pronašli su pornografske časopise i 34.000 dolara.

Jedna od žrtava rekla je da su ih prije zlostavljanja pozivali na igru, a zatim bi ih odveli u žensko kupatilo. Uhapšenima prijeti do 50 godina zatvora ako im se dokaže krivnja. Policija istražuje više od 30 svjedočanstava protiv svećenika i nastavničkog osoblja škole.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran