Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 19:37

BiH: Policajac izdao naređenje vozaču, on ga udario autom

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška sinoć su uhapsili osobu inicijala G. B. iz Kotor Varoši, zbog počinjenog krivičnog djela "sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje".

U ulici Prvog krajiškog Korpusa u Bosanskoj Gradišci, prilikom reguliranja saobraćaja, policijski službenik izdao je zakonsko naređenje na koje se G. B. oglušio, te vozilom udario policijskog službenika u predjelu noge i oborio ga na asfalt.

"Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći u Bosanskoj Gradišci, kojom prilikom su konstatirane tjelesne povrede. Osoba je alkotestirana, te je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", navodi se u saopćenju Policijske uprave Gradiška.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se osumnjičeni po saslušanju pusti na slobodu, a da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo "sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje".

Izvor: Radiosarajevo.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p