Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 23:32

Putnici se frapirali kada su vidjeli šta kapetan Amir radi usred leta

Kapetan Amir Hashmi suspendovan je sa mjesta pilota u svojoj kompaniji nakon što je tokom leta odlučio da dremne u biznis klasi i time ugrozio život 300 putnika, koji su letjeli od Islamabada do Londona.

Nedugo nakon poletanja iz Pakistana, kapetan je otišao da odmori, zavio se u plavu dekicu i legao u biznis klasu, kako bi odspavao koji sat.

On je bio zadužen za kontrolu ostatka osoblja, kad su ga putnici uhvatili da spava u sjedištu, a fotografija je odmah postala viralna.

Bivši predsjednik uticajne Pakistanske pilotske asocijacije je suspendovan od strane kompanije PIA, i trenutno se sporovodi istraga slučaja, piše Daily Mail.

 

Normalno je da piloti na dugim letovima imaju pauzu za odmor i u mnogim avionima postoje posebne kabine za to iza kokpita, sa telefonom, kako bi mogao odmah da se dobije u vanrednim situacijama.

Pauze obično ne traju dugo i kapetan mora svima da ostavi detaljana uputstva i da prenese svoje dužnosti na drugog pilota. Takve “dremke” su dozvoljene samo ukoliko su se ukrcala na let dva pilota.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran