Utorak, 09 Svibanj 2017 19:29

Pijan porscheom udario djevojku i pobjegao: Tuzlanski advokat ostaje iza rešetaka

Kantonalni sud u Tuzli produžio je pritvor Senadu Huremoviću, poznatom advokatu iz Tuzle, koji je uhapšen i pritvoren još prije mjesec kada je pijan porscheom udario djevojku, a potom pobjegao s mjesta nesreće. 

Potvrđeno je ovo za Faktor u Kantonalnom Tužilaštvu u Tuzli gdje su nam kazali kako će Huremović iza rešetaka provesti još dva mjeseca.

Nesreća zbog koje je advokat pritvoren dogodila se 28. marta kada je pijan za volanom porschea udario djevojku koja je prelazila cestu. 

Huremović je tada pobjegao sa mjesta nesreće, ali je zbog upadljivog automobila ubrzo lociran. Podvrgnut je alkotestu kojim je utvrđeno da je u trenutku nesreće imao 2,08 promila alkohola u krvi. Odmah je uhapšen, te mu je određen jednomjesečni pritvor. 

Jedan od razloga zbog kojih je smješten iza rešetaka jeste opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo koje mu se stavlja na teret, s obzirom na to da je prije četiri godine skrivio tešku nesreću u kojoj su poginula braća Jasmin i Nermin Zulić iz kalesijskog naselja Palavre. 

Tada je Huremović bio za volanom Peugeota 308 kada se, u mjestu Memići, sudario sa automobilom u kojem su bili Zulići. Usljed siline udara, tijela dvojice mladića ispala su iz automobila Peugeot 206. Nermin je preminuo na mjestu, dok je njegov brat bitku za život izgubio u Domu zdravlja Kalesija, gdje je dovezen bez svijesti.

U ovoj nesreći je povrijeđen i sin Huremovića koji je tom prilikom bio sa njim u automobilu.

Uviđajem na mjestu nesreće tada je utvrđeno da je Huremović preticao na cesti te da ga je u tom trenutku Zulić pokušavao izbjeći, ali mu to nije pošlo za rukom. Došlo je do direktnog sudara, a u nesreći je učestvovao i kamion iveco kojeg je advokat tada preticao. Vozač kamiona, vidjevši da preticanje neće biti moguće bez udesa, pokušao je izbjeći sudar tako što je kamionom sletio u kanal pored puta, ali, nažalost, udes nije spriječio. 

Huremović je prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Tuzli proglašen krivim za ugrožavanje javnog saobraćaja, te je kažnjen sa samo dvije godine zatvora. Tužilaštvo je uložilo žalbu na ovu presudu, ali drugostepena odluka još nije donesena. 

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta