Utorak, 09 Svibanj 2017 19:59

Upozorenje Anonymousa: Pripremite se, evo kada će početi treći svjetski rat

Hakerska grupa Anonymous objavila je video u kojem tvrde da će do trećeg svjetskog rata doći sljedeće godine i to zbog tenzija na korejskom poluostrvu.

-Pripremite se za ono što dolazi - upozorili su u videu koji su objavili na YouTubeu i dodali kako će treći svjetski rat biti "globalno razarajući", prenosi Index.

Ova grupa poručila je u video poruci da "svi znakovi rata koji se priprema na korejskom poluostrvu izlaze na vidjelo".

-Gledamo kako svaka zemlja povlači svoje strateške poteze, ali za razliku od prethodnih svjetskih ratova, iako će biti vojnika na tlu, ova borba će biti žestoka, brutalna i brza. Ovo je stvarni rat s globalnim posljedicama, u koji su uvučene tri velesile. Druge nacije bit će prisiljene da biraju stranu - poručili su Anonymousi.

Ova grupa je u videu citirala izvještaje u kojima Kina govori svojim građanima da napuste Sjevernu Koreju, podsjetili su i na nedavna američka testiranja balističkih raketa, kao i slanje vojske SAD u Australiju.

-Kinezi očajnički žele da izbjegnu rat. Kineski zvaničnici su SAD i Sjevernoj Koreji, nakon brojnih pokušaja smirivanja tenzija, rekli da se smire i prestanu da iritiraju jedni druge. Pragmatični Kinezi polako gube strpljenje - navodi se u videu.

Kako su naveli, signal za to je i što je američki predsjednik Donald Trump pozvao filipinskog predsjednika kako bi vidio da li su na istoj strani.

-Ipak, čak je i on savjetovao Trumpa da se kloni Kima Jong-una. Pripremite se za ono što slijedi - poručuju Anonymousi.

VIDEO

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran