Četvrtak, 11 Svibanj 2017 12:22

Levy: Napali su me Miloševićevi nostalgičari, moja borba za Sarajevo se nastavlja

Francuski filozof Bernard-Henry Levy, nakon što je jučer napadnut u Beogradu, oglasio se na Twitteru.

- Beograd. Neki fašisti, Miloševi nostalgičari u akciji. Moja borba za Sarajevo i demokratsku Srbiju se nastavlja – napisao je Levy.

 VIDEO

Francuski filozof pogođen je u srijedu tortom u lice, nekoliko sekundi nakon obraćanja publici u Kulturnom centru Beograda. Tortu je bacila jedna djevojka iz publike, da bi se potom na bini pojavio mladić, pripadnik ljevičarskog Novog Skoja, koji je uz uzvike "Ubico, marš iz Beograda", razvio transparent na kojem je na engleskom pisalo "Bernar Levy podržava imperijalistička ubistva".

Nakon zbrke koja je nastala, mladića je osiguranje izvelo iz dvorane. Levy je u Beogradu gost festivala dokumentarnog filma Beldocs, gdje je prezentovao svoj film "Pašmerga".

Podsjetimo, Levy je bio oštar kritičar Miloševićevog režima, a tokom rata je posjećivao opkoljeno Sarajevo. Zalagao se za vojnu intervenciju prema Srbiji, kojom bi se zaustavila agresija na BiH. On je autor teksta "Hotel Europa" po kojem je Dino Mustafić režirao istoimenu predstavu i koja je Danisu Tanoviću poslužila kao polazište za njegov film "Smrt u Sarajevu".

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran