Četvrtak, 11 Svibanj 2017 20:29

Tragedija u predgrađu Rima: Tri kćerke porodice Halilović žive izgorjele u požaru

Nepoznate osobe u utorak navečer bacile su "Molotovljev koktel" u kamper vozilo 13-člane porodice Halilović, koje se nalazilo na parkingu tržnog centra Centocelle, u predgrađu Rima.

Tom prilikom smrtno su nastradale tri kćerke bh. državljanina Romana Halilovića Elizabeta (4), Angelika (8) i Frančeska (20).

Prema pisanjima italijanskih medija, kad je vatra zahvatila kamper, nastao je pravi užas. Romano i njegova supruga uspjeli su spasiti osmero djece, ali nije bilo spasa za tri kćerke, koje su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca.

Italijanski mediji objavili su snimak buktinje kampera u kojem su stradale djevojčice i djevojka.

Napad su osudili italijanski politički i vjerski lideri, a poruku podrške porodici Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajevskog.

I rimska gradonačelnica Virginia Raggi došla je na mjesto zločina, a predsjednik Italije Sergio Mattarella napisao da je "ubijanje djece nedostojno ljudske rase".

Romska porodica Halilović je porijeklom iz BiH, ali italijanski istražitelji isključuju rasne motive zločina. Spekuliše se da je riječ o obračunu romskih porodica iz Srbije i BiH.

VIDEO

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta