Četvrtak, 11 Svibanj 2017 21:34

Promijenio ime u Hitler, a djecu nazvao po nacističkim zločincima

Amerikanac koji je djeci dao imena po istaknutim nacističkim figurama promijenio je i svoje ime u Isidore Heath Hitler i to na 9. maj, Dan pobjede, pišu američki mediji. Sad kad je to učinio traži od vlasti da mu vrate starateljstvo nad djecom.

– Odlično je. Sad su mi vozačka i registracija na ime Hitler. Ja sam novi Hitler – rekao je lokalnom listu u New Jerseyju.

Samozvani nacista je postao poznat kada je 2008. godine jedna slastičarna odbila napraviti tortu sa natpisom „Sretan rođendan Adolfu Hitleru“, a kolač je bio namjenjen njegovom sinu Adolfu Hitleru Campbellu kada je napunio tri godine.

Ubrzo nakon što je priča procurila u javnost, maleni Adolf i njegove sestre JoyceLynn Aryan Nation i Honszlynn Hinler Jeannie, nazvana po zloglasnom komandanu SS snaga, su povjereni državi na brigu. Još jedna kćerka iz drugog braka koja se zove Eva Braun je također pod zaštitom države. Ali, ta odluka je donesena ne zbog izbora imena koja im je otac dao već zbog porodičnog nasilja za koje je Hitler osuđen.

On je na ročišta za starateljstva dolazio u nacističkoj uniformi tražeći od sudija da „gledaju kakav je on unutra, a ne šta nosi“.

– Ubice imaju pravo vidjeti svoju djecu, a ja ne. Šta je toliko loše u tome da bude nacist – rekao je za “New York Post”.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran