Nedjelja, 14 Svibanj 2017 11:48

Poznat identitet poginulih u nesreći kod Mostara: Među njima i sin sportiste i pjevača Zijada Sipovića

Među nastradalim u jučerašnjoj avionskoj nesreći koja se dogodila u naselju Rodoč u Mostaru je i Muhamed Sipović, sin Zijada Sipovića, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača.

Potvrdio je to u u telefonskom razgovoru za Faktor i sam Zijad Sipović.

- Još uvijek sam u šoku. Sinoć su me obavijestili i na putu sam za Mostar kako bih identifikovao tijelo - kazao je Zijad Sipović za Faktor.

Prema njegovim riječima, njegov dvadesetogodišnji sin živio je na relaciji Sarajevo - Mostar, te je u grad na Neretvi otišao prije nekoliko dana. Kako se našao u avionu nije mu bilo poznato.

U tragičnoj nesreći osim Muhameda Sipovića nastradalo je i dvoje djece Dražena Lovrića, uposlenika mostarskog aerodroma te osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića.

Oni su učestvovali u manifestaciji "Dani otovorenih vrata" u okviru koje se organizirao i "Let iznad Mostara", koji je nakon samo dvadesetak minuta tragično okončan.

Avionom je pilotirao Ivan Karačić, pilot sa višegodišnjim iskustvom.

Jučer se na mjestu tragedije pojavila informacija da je Karačić dožiovio srčani udar tokom leta, ali o tome zvanično niko nije htio govoriti. Inače, tijela nastradalih sinoć su prevezena na mostarsku patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija.

Izvor: Bportal.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta