Utorak, 16 Svibanj 2017 19:13

Mostar: Komemoracija u čast stradalim u avionskoj nesreći

Činom komemoracije danas je u Mostaru odata počast tragično stradilim u nesreći koja se protekle sedmice dogodila, a u kojoj je stradalo pet osoba od čega troje djece.

Marin Raspudić direktor mostarskog aerodroma kazao je na današnjoj komemoraciji da ne postoje riječi kojima bi se mogla opisati tuga grada Mostara.

"Želim se zahvaliti građanima Mostara i BiH koji su u ovim trenucima uz obitelji. Nisu izmišljene riječi ni u jednom rječniku kojima bih mogao izreći svoju tugu i tugu grada Mostara", kazao je Raspudić.

Trudit ćemo se da pomognemo obiteljima i pokušamo im biti na raspolaganju do kraja života, dodao je direktor Aerodroma Mostar.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je ovo težak dan, dan rastanka sa sugrađanima, sa našim najmlađima. 

"Teško je reći bilo što može pomoći da se ugasiti bol za mladim zivotima. Mi kao Grad trudimo se da se na dostojanstven način oprostimo od naših sugrađana", rekao je Bešlić.

Jurica Kolobarić, predsjednik aerokluba Mostar kazao je da je Mostar  grad avijacije u kojem se leti preko sto godina, te da je ovo je najveća avio nesreća u nasem gradu. Ivan Karacic je pilot sa velikim iskustvom, kojem je letenje bilo na drugom mjestu, odmah iza porodice, rekao je Kolobarić.

Džemal Juklo, direktor OS Zalik kazao je da su nakon subotnje tagedije  rijeci postale isprazne beznacajne i kratke. 

"Osjećam obavezu i dug uputiti riječi saosjećanja porodicama. Govoriti o Armanu načem učeniku je nemoguće. Za kratak period Arman nas je zadužio zato što je bio učenik na kojeg su svi računali. Bio je glumac, maneken i fudbaler na kojeg je Velež računao. Nedavno nas je nasmijao do suza kada je glumio doktora na skolskoj predstavi. Naša nastavnica zadužena za završnu priredbu kaže jutros pa Arman je trebao biti mali princ. Molim dragog Boga da nam ulije snagu i milost. Molimo te Bože da naša tuga bude nada, da majčina suza bude molitva, rekao direktor Osnovne škole Zalik.


Izvor: Vijesti.ba

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta