Četvrtak, 18 Svibanj 2017 13:44

Teška nesreća kod Banje Luke: Dvije djevojke poginule u direktnom sudaru

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor, u mjestu Drugovići, općina Laktaši, poginule su dvije djevojke, potvrđeno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

U nesreći je učestvovao Fiat Punto, kojim je upravljala Ana Miletić (20) iz Bosanskog Broda, i Golf 4 za čijim volanom se nalazila Jasna Subotić (22) iz Prnjavora.

Prilikom direktnog sudara poginule su Ana Miletić i Dajana Jokanović (22), koja je bila sa njom u vozilu na mjestu suvozača, dok je Jasna Subotić povrijeđena. Njoj je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Prnjavor.

- Uviđaj na mjestu događaja obavila je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši - kazala je Maja Đaković-Vidović, glasnogovornica banjalučkog Tužilaštva. 

Jedan od očevidaca ove stravične nesreće, a koji živi u neposrednoj blizini, kazao nam je da se na istom mjestu stalno događaju saobraćajke.

- Ima tu jedna rupa u koju su vjerovatno i nesretne djevojke dijelom upale, a u pokušaju da je izbjegnu prešle u suprotnu traku, te se direktno sudarile sa drugim vozilom. U posljednjih desetak godina svjedočio sam u oko 70 nesreća koje su se tu dogodile - ispričao nam je sagovornik koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

O njegovim tvrdanjama svjedoče i nadgrobne ploče uz put na ovoj lokaciji.

- Jutros sam pio sa ženom kafu na balkonu, kad smo čuli tup udarac, a onda vidjeli stravičan prizor. Nisam smio ni da se približim, jer sam toliko puta svjedočio leševima u saobraćajkama - ispričao je ovaj očevidac.

Tačni uzroci i okolnosti ove nesreće bit će poznati nakon što budu završene sve istražne radnje. 

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta