Petak, 19 Svibanj 2017 16:13

Majka objavila šokantnu fotografiju kao upozorenje: Mog sina je greška koštala života!

Kanađanka Sherri Kent objavila je na Facebooku tužnu fotografiju sa sinom koji umire. Sedam dana nakon što je fotografija snimljena mladić (22) je umro.  Majka je snimak objavila 19. aprila i skupila je puno komentara. 

- Želim da svako zna da je moj sin Michael umro od predoziranja drogom fentanil - napisala je majka kako bi upozorila na tu opasnost.

U Kanadi dnevno od predoziranja drogom umre petero do sedmero ljudi, upozorava majka. 

- To je prava epidemija. Moram naglasiti da moj sin nije bio ovisnik, nego je napravio grešku koja ga je stajala života - kaže Sherri Kent.

Fentanil je 100 puta jači od morfija. U medicini on spada u grupu lijekova protiv bolova. Samo dva miligrama čistog fentanila može ubiti odraslog čovjeka. 

- Niti jedna druga droga u Kanadi ne ubija ljude kao fentanil. Krade nam djecu i naše najdraže. Molim vas podijelite to sa svojom porodicom i sa prijateljima kako bi se izbjegle tragedije - upozorava Sherri.

Prema statistikama 2016. godine 2.000 ljudi je u Kanadi umrlo od fentanila, a ove godine bi moglo biti više smrtnih slučajeva. Od fentanila je prošle godine umro i pjevač Prince, piše Bild.

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran