Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 19:36

Sarajevo: U pucnjavi na Ilidži ubijen Anes Mešić

Tridesetosmogodišnji muškarac ubijen je u pucnjavi koja se danas dogodila u ilidžanskom naselju Otes, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a KS.

- Do upotrebe vatrenog oružja došlo je u 14.25 na Trgu oteškog bataljona. Na mjesto događaja upućena je policijska patrola i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Na mjestu događaja zatečen je povrijeđeni M. A. (1979). Nedugo nakon toga, konstatovana je njegova smrt - kazao nam je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.  

Prema nezvaničnim informacijama ubijen je Anes Mešić, dok je sjedio u bašti jednog kafića. 

Policija je na mjestu događaja i obavlja uviđaj, dok se u isto vrijeme intenzivno traga za tri osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem.

Ubijeni Anes Mešić dobro je poznat sarajevskoj policiji po činjenju krivičnih djela. Hapšen je zbog vatrenih obračuna u Sarajevu, te poslova s drogom.

Posljednji put privođen je  prije tri mjeseca, zbog sumnje da je zajedno sa Medinom Kosom (23) iz Konjica i Mariom Mrnjavcem (23) iz Firence učestvovao u napadu na muškarca i ženu inicijala H. T. i P. J., koji se dogodio na Trgu oteškog bataljona, odnosno na gotovo istom mjestu gdje je danas ubijen.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta