Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 22:52

Sutra novi protesti u Sarajevu: Otac Dženana Memića najavio da će otkriti ime ubice

U Sarajevu će sutra biti održana peta po redu protestna šetnja koju je organizovala porodica Dženana Memića, mladića koji je smrtno stradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Prema riječima Dženanovog oca, Muriza Memića, novi protesti organizirani su "zbog nerada Tužilaštva Kantona Sarajevo i skrivanja dokaza".

- Imamo dokaze i svjedoke koji su dali izjave u FUP, a Tužilaštvo ništa ne preduzima. Ja sada znam istinu i meni je advokat savjetovao da šutim. Znam da je Dženan ubijen. Imaju izjavu svjedoka. Tužilaštvo neka izađe u javnosti i kaže istinu. Imaju imena ko se nalazio u Aleji tu noć – izjavio je Muriz Memić.

On je ustvrdio kako mu je glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić lično kazala da je Dženan ubijen.

- Na sastanku kod nje, 15. marta 2016., Dalida Burzić mi je rekla da je to bilo naguravanje koje je eskaliralo: "On njega nije htio ubiti". Mi smo pitali ko je "on", a tužiteljica je rekla da nam ne može reći zbog interesa istrage. Ja sad znam ko je. Neka Tužilaštvo sprovede istragu do kraja i kažu ko je to učinio, jer govore da se ja miješam u istragu – kaže Muriz Memić.

Otac Dženana Memića tvrdi kako Tužilaštvo KS želi cijeli slučaj prikazati kao saobraćajnu nesreću jer im "ne odgovara ko je ubica". Ukoliko Tužilaštvo javno ne iznese ime ubice, Muriz Memić kaže da će on to učiniti.

- Onda ću ja iznijeti u javnost ime ubice. Za mene je istraga završena. Ovo nije greška pojedinca, nego je sistemska greška – rekao je Memić.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p