Utorak, 23 Svibanj 2017 15:43

Uhapšen Bosanac Edin A.: Detalji ubistva Michelle E. šokirali su Njemačku

Njemačka policija uhapsila je u subotu navečer 32-godišnjeg državljanina BiH Edina A. zbog ubistva 35-godišnje Michelle E.

Kao što smo već pisali, ubistvo se desilo u četvrtak u berlinskoj općini Reinickendorf nakon čega je Edin A. bio u bjekstvu dva dana.

Nakon hapšenja ubice policija je otkrila detalje zločina koji su šokirali Njemačku. Edin A. je bio bivši suprug Michelle E. koju je oženio da bi dobio stalni boravak u Njemačkoj. Bračni par se razveo prije nego je Bosanac riješio "papire", pa je u Njemačkoj de facto boravio ilegalno.

Zastrašujuća priča počela je u četvrtak ujutro kada je 12-godišnji Christian, sin Michelle E., krenuo da prošeta psa.

Prišao mu je Edin A., uperio pištolj u leđa i prisilio ga da ode u malu kolibu u kojoj je boravio nakon što ga je Michelle E. izbacila iz stana u blizini. Tamo je zavezao dječaka za stolicu i rekao mu: "A sad ću ti dovesti majku".

Christian se više od četiri sata koprcao u stolici prije nego je oslobodio noge. Pritom je udario glavom od sto, počeo krvariti.

Nadljudskim naporima izašao je na ulicu, alarmirao susjede i prolaznike…

"U pomoć, krenuo je da ubije moju majku".

Pola sata nakon što je Christian alarmirao susjede, jedinica specijalne policije dolazi pred stan Michelle E., ali pomoć dolazi prekasno.

Edin A. je sproveo svoj monstruozni plan, 35-godišnja Njemica je mrtva.

Edin A. je bio više od 48 sati u bijegu prije nego je uhapšen u berlinskoj četvrti Neukölln.

Prijatelji žrtve iznijeli su ozbiljne optužbe na račun policije:

"Michelle je više puta prijavljivala bivšeg supruga. On ju je pratio, pljačkao, prijetio, pretukao njenog sina. Policija nije preduzela ništa."

Jedan poznanik otkrio je kako mu je Edin A. rekao u srijedu: "O onome što će se desiti sutra izvještavat će čitav svijet".

Izvor: Radiosarajevo.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta