Četvrtak, 25 Svibanj 2017 18:00

Pula: Za ubistvo trogodišnjeg dječaka iz BiH policija osumnjičila majku

Policija u Puli utvrdila je sumnju da su 32-godišnja hrvatska državljanka Chiara Rojnić i maloljetna hrvatska državljanka počinile krivično djelo teško ubistvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio krivično djelo neprijavljivanje počinjenog krivičnog djela.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24.maja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku stanicu i lažno prijavila nestanak djeteta.

Kako se neslužbeno doznaje, maloljetnica je štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, a trogodišnje dijete po imenu Denis ima bh. državljanstvo.

Za učešće u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja krivičnog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, uz krivičnu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Podsjećamo, jučer oko 9 sati u Puli, na nepristupačnom terenu, pronađeno je mrtvo trogodišnje dijete. Utvrđeno je da je umrlo nasilnom smrću.

Majka, 32-godišnja Chiara Rojnić, preksinoć je oko ponoći policiji prijavila nestanak djeteta te je potom u srijedu ujutro odvela pripadnike policije na mjesto događaja, odnosno na mjesto pronalaska mrtvog djeteta, kilometar od lučice Mandrač.

Danas je obavljena obdukcija, te se neslužbeno doznaje kako je uzrok smrti trogodišnjaka gušenje.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta