Petak, 26 Svibanj 2017 21:25

Otkriven razlog zbog čega je majka monstrum ubila trogodišnjeg sina Denisa

Chiara Rojnić, rođena Rojnić (32), majka ubijenog trogodišnjeg Denisa, u srijedu je privedena u zgradu Državnog tužilaštva u Puli.

 

Ova žena monstrum odlučila je da se riješi sina jer joj je on, kako je rekla na ispitivanju, bio smetnja da bezbrižno otputuje u Makedoniju. Inače, dječakov otac nalazi se u zatvoru u Bosni i Hercegovini.

Takođe, podignuta je i optužnica protiv njene 14-godišnje maljoletne saučesnice, štićenice doma u Puli. Na policijskom ispitivanju su tvrdile da su polusestre, da bi se na kraju slomile i priznale da su lagale.

Trogodišnjaka su ubile u stanu, a zatim ga bacile u plićak luke Mandrač u blizini Pule.

Podsjetimo, dijete je nestalo pod čudnim okolnostima u utorak uveče, a njegov nestanak je prijavila upravo Chiara . Time je pokušala da utiče na tok istrage i skine sumnju sa sebe.

Međutim obrt se dogodio u srijedu ujutro kada je majka dovela policiju na mjesto pronalaska tijela. To je policiji bio prvi znak da tu nešto ne štima.

Bolest nije razlog ubistva djeteta

Ugledni penzionisani psihijatar prof. dr Borben Uglešić smatra da Chiara nije dugoročno trpjela neku duševnu bolest, te da to nije razlog smaknuća djeteta, prenose hrvatski mediji.

“U ovom slučaju se, prije svega, radi o jednom primitivizmu i zapanjujućoj količini egoizma. Ona nije imala razvijenu ljubav prema djetetu, bila je lišena emocija i njeni koraci pokazuju da je bila vrlo sebična”, objasnio je Uglešić.

“Ja ne vidim po onome što sam iščitao iz medija da je ona bolovala od recimo šizofrenije ili slične bolesti. Uzrok njenog ponašanja vidim u manjku intelektualnog razvoja. Očigledno je da ona ne razmišlja o posljedicama, ali ne zbog zanesenosti ili adrenalina, nego je siromašna duhom i naivna. Pogledajte samo kako je ‘neprofesionalno i lakomisleno’ pokušala da prevari policiju sa svoje 32 godine”, zaključio je psihijatar i dodao kako su takve osobe spremne da naprave bilo šta zbog svojih sitnih ‘interesa’, pa čak i da ubiju dijete.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta