Subota, 27 Svibanj 2017 15:57

Hadžifejzović o posjeti Morgana Freemana: Bio je ovo veliki korak za mene, ali najveći za BiH

Senad Hadžifejzović, najpoznatiji bh. novinar i vlasnik FACE TV otkrio je razloge posjete glumca Morgana Freemana i njegove višečlane ekipe Bosni i Hercegovini. Oni su u BiH stigli početkom ove sedmice gdje su snimani kadrovi za potrebe serijala „Priča o nama“, piše Patria. Osim u Sarajevu, ekipa je boravila i u Srebrenici u Potočarima.

Kako je kazao Hadžifejzović, serijal „Priča o nama“ (The Story of Us) imat će šest epizoda, a od oktobra će se prikazivati na kanalu Nacionalne geografije. Jedna od tih šest priča je i o BiH.

- To je priča o meni, sa mnom ali mnogo važnije svjetski i historijski važno veličanstveno priča o nama, našoj zemlji. Nije to obična priča. Teško je uopće prepričati temu koju su snimali. Bio je ovo veliki korak za jednog bosanskog novinara, ali najveći korak naprijed za našu zemlju – kazao je Hadžifejzović.

Ekskluzivni intervju sa Morganom Freemanom koji će 1. juna napuniti 80 godina bit će prikazan na FACE TV 2. juna. Intervju je snimljen u Potočarima u Srebrenici gdje je sniman dio filma „Priča o nama“. 

VIDEO

Izvor: Patria

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p