Subota, 27 Svibanj 2017 18:47

PSIHIJATAR O MAJCI KOJA JE UBILA SVOJE DIJETE: 'Tu se ne radi o bolesti, već o siromašnom duhu, manjku intelekta i sebičnosti"

Chiara  Rojnić (32), majka ubijenog trogodišnjeg Denisa, u srijedu je privedena u zgradu Državnog odvjetništva u Puli. Ova okrutna žena odlučila se riješiti sina jer joj je on, kako je rekla na ispitivanju, bio smetnja da bezbrižno otputuje u Makedoniju.

Dijete je nestalo pod čudnim okolnostima u utorak navečer, a njegov nestanak je prijavila upravo Chiara. Time je pokušala utjecati na tok istrage, zakomplicirati je te skinuti sumnju sa sebe.

Međutim, obrat se dogodio u srijedu ujutro kada je majka dovela policiju na mjesto pronalaska tijela u lučici. To je policiji bio prvi znak da tu nešto ne štima.

Ugledni hrvatski psihijatar prof.dr.sc. Borben Uglešić smatra da Chiara nije dugoročno trpjela neku duševnu bolest, te da to nije razlog smaknuća djeteta.

"U ovom slučaju se, prije svega, radi o jednom primitivizmu i zapanjujućoj količini egoizma. Ona nije imala razvijenu ljubav prema djetetu, bila je lišena emocija i njezini koraci pokazuju da je bila vrlo sebična", objasnio je Uglešić.

"Ja ne vidim po onome što sam iščitao iz medija da je ona bolovala od recimo shizofrenije ili slične bolesti. Uzrok njenog ponašanja vidim u manjku intelektualnog razvoja. Očigledno je da ona ne razmišlja o posljedicama, ali ne zbog zanesenosti ili adrenalina, nego je siromašna duhom i naivna. Pogledajte samo kako je 'neprofesionalno i lakomisleno' pokušala prevariti policiju sa svoje 32 godine", zaključio je psihijatar i dodaje kako su takve osobe spremne napraviti bilo šta zbog svojih sitnih 'interesa', pa čak i ubiti dijete.

Chiara Rojnić je bila aktivna na internetskim stranicama za upoznavanje partnera. Tamo je objavljivala provokativne fotografije i dopisivala se s muškarcima. Čak je jedna susjeda kazala kako su muškarci ulazili i odlazili iz njezinog stana više puta na dan.

Na Badoo chatu je muškarcima govorila kako traži mladića za zabavu od 21 do 35 godina. Također, predstavljala se kao slobodna žena koja nema dijete.

"To je tipično nagonsko ponašanje, a pritom se tu inkorporirao i njen zlobni karakter pomiješan s manjkom intelektualnog kapaciteta. To je grozna kombinacija. To, dakle, nije odraz bolesti nego deformacije svih ljudskih osjećaja, potpuno je lišena morala, etike, a najviše znanja. Bila je toliko sebična i narcisoidna da joj je bio problem mlađim muškarcima kazati da ima dijete, a emocija prema djetetu je instinktivna. U tom smislu možemo govoriti najprije o egoizmu i slabijem stupnju intelekta", kaza je profesor Uglešić.

Izvor: Slobodna Bosna 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta