Subota, 27 Svibanj 2017 19:44

Nakon smrti Momira Bojića iz Čelinca: Supruga Nada prodaje drvenu "Bubu" za 25.000 eura

Momir Bojić iz Čelinca i njegova supruga Nada unikatnu VW "Bubu" radili su godinu i po dana i potrošili oko 2.000 drvenih listića.

O jedinstvenoj "Bubi", obloženoj hrastovim drvetom do najsitnijeg detalja, pisali su mediji u našoj zemlji, ali regiji. Ali, nakon što je Momir prije tri mjeseca preminuo, neobičan automobil ostao je njegovoj supruzi koja ga sada prodaje zbog teške finansijske situacije.

- Teško mi je, još se ne mogu naviknuti da ga nema. Sve po kući u dvorištu i radionici podsjeća na njega, jer je sve kao i automobil napravio vlastitim rukama - kroz suze priča Nada.

Kažu da su im svi poznanici govorili da nisu normalni, sve dok nije bila završena. Momir je, priča Nada, sasvim slučajno odlučio automobil obložiti drvetom.

- Imali smo Volvo koji se pokvario, a trebali smo otići u Banja Luku kupiti za proslavu. Rekao je da će potražiti ima li u oglasima kakva 'Buba' i ubrzo kupio ovu - prisjetila se Nada.

Momir je nakon dan ili dva otišao majstoru da odsječe krov s automobila.

- Nado, sada ćemo ja i ti praviti automobil - kazao je tada supruzi.

Ona ga je gledala u čudu, što zbog automobila koji je bio bez krova, što zbog njegove ideje da njih dvoje sad rade vozilo, piše 24sata.hr.

- Naučio me kako da izrezujem listiće, a on ih je prvo zaštitio sredstvom protiv crva, lijepio je red po red i svaku je za lim autmobila pričvrstio nitnom. Osim listića, koje smo radili zajedno, sve ostalo je on svojim rukama napravio od drveta - otkriva Nada pokazujući u ruci male listiće kojima su obložili automobil.

Kad su završili "Bubu", Momir je obavio tehnički pregled i registrirao je.

- Automobil je registriran do jula ove godine. Nemam vozačku dozvolu i odlučila sam automobil prodati. Žao mi je, ali što ću s njim. Bojim se da mi neko ne provali u garažu i zapali ga - kaže Nada.

Mada nevoljko govori o cijeni, kaže da je na sajmu automobila u njemačkom Essenu njezin suprug od arapskog šeika dobio ponudu od čak milion dolara samo da ne napravi više niti jedan primjerak.

- Bio je to bogati šeik koji je imao muzej unikatnih automobila iz cijelog svijeta. Dok se suprug nećkao, šeik je preminuo - tvrdi Nada, koja trenutno živi od 270 KM penzije.

"Bubu" bi prodala za 25.000 eura, što je polovina onoga koliko su u nju uložili, ne računajući njihov rad.

- Voljela bih da 'Bubu' kupi neko ko će je s ljubavlju čuvati i paziti, jer ona je djelo dobrog čovjeka koji je neizmjerno volio - tužno je na kraju kazala Nada.

Izvor: 24sata.hr 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p