Nedjelja, 28 Svibanj 2017 11:59

Nakon teške nesreće kod Goražda: Izvučen audi u kojem je sinoć poginula žena

Automobil Audi 80, koji je sinoć sletio sa nadvožnjaka u mjestu Crkvine kod Goražda, kojom prilikom je poginula Jelena Prelić, a povrijeđeni su njen suprug Vojin Prelić i otac Miodrag Pavlović, izvučen je jutros uz pomoć dizalice sa mjesta na koje je sletio. 

Saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 19 sati na magistralnom putu Goražde - Foča, kada je automobil Audi 80 udario u kamion firme koja je bila nagažovana za radove na putu, te sletio s nadvožnjaka i prevrenuo se na krov. 

Tom prilikom je poginula Jelena Prelić, dok su Vojin Prelić i Miodrag Pavlović povrijeđeni, te hitno prevezeni u fočansku bolnicu, kako bi im se ukazala ljekarska pomoć. 

U vrijeme izvođenja radova na ugradnji bankina saobraćaj je reguliran signalizacijom koja je upozoravala na oprez i smanjenje brzine, te još nije poznato kako je i uprkos tome i dobroj vidljivosti na ovom dijelu puta, automobil udario u prakirani kamion.

Uviđaj na mjestu događaja nastavljen je jutros.

Kako je novinarima kazao Mirsad Bilajac, glavni kantonali tužilac iz Goražda, na terenu je vještak saobraćajne struke koji će utvrditi uzroke nesreće. Obdukcija tijela stradale Prelić bit će obavljena danas, kako bi se utvrdilo vrijeme i uzrok smrti.

Kako prenose lokali mediji, tužilac je kazao da je potrebno uzeti i izjavu vozača o tome kako je došlo do nesreće, kao i uzroke krvi kojim će se utvrditi da li je bio pod dejstvom alkohola.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta