Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 14:53

Pronađena tijela dvojice mladića koji su prije osam dana automobilom sletjeli u Vrbas

Pronađena su tijela dvojice mladića koji su nestali u rijeci nakon nesreće 21. maja, kada je vozilo Renault Clio sletjelo s ceste u Vrbas. Time je uspješno okončana osmodnevna potraga, potvrdila je za Klix.ba Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite.
 
Danas je organizirana proširena potraga u kojoj su osim pripadnika ronilačkih timova za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite bili uključeni i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS koja u svom sastavu ima ronilačku ekipu, jedinica MUP-a ZDK i ronilački klub Neretva iz Mostara.

"Proteklih dana je zbog velike količine mulja koji je stvarao probleme bila smanjena vidljivost na oko pola metra i potraga je zbog toga, zbog kiše i jakih struja bila otežana. Potraga je jutros proširena, krenuli su zajedno, podijelili se i prema planu pretraživali rijeku po rejonima. Vidljivost je bila bolja, voda bistrija i pronašli su tijela oba mladića u blizini mjesta gdje se nesreća dogodila", rekla je Kovač.

Podsjećamo, nakon nesreće na magistralnom putu M-16 ronioci su uspjeli izvući tijelo jednog mladića, 26-godišnjeg Abdurahmana, sina muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića. Danas su izvučena tijela njegovih bliskih prijatelja Mehmeda Karadže i Nihada Kline za kojima se tragalo osam dana.

Poginuli mladići bili su bivši učenici Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a u trenutku tragedije putovali su u Banja Luku kako bi posjetili džamiju Ferhadiju.
 
Izvor: Klix.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta