Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 15:12

Ispovijest tetke ubijenog trogodišnjaka iz Bihaća: Majka ga izgrizla pa otišla spavati sa muškarcem

Državno tužilaštvo u Puli, nakon ispitivanja, pustilo je na slobodu Ademija Burima (29), hrvatskog državljanina koji je pomogao Kjari Pašić (32) i Marijani L. (14), državljankama Hrvatske, nakon ubistva Kjarinog trogodišnjeg sina Denisa Pašića, državljanina Bosne i Hercegovine, koji je rođen u Bihaću.

Burim je znao da su Kjara i Marijana zadavile dječaka u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli pa tijelo prenijele i bacile u uvalu Mandrač, ali to nije prijavio policiji. 

Porodica Pašić iz okoline Velike Kladuše, odakle potječe i otac dječaka koji je ubijen u Puli, prolazi najteže dane. Dječaka će sahraniti u rodnom kraju.

U krevetu s komšijom

 – Dijete nam više ništa ne može vratiti, ništa. Ne branim brata, ali želim da se zna istina – kaže Kadifa Pašić, tetka ubijenog trogodišnjaka Denisa, sestra njegovog oca, za Večernji list.

Ona ističe kako je Kjara varala njenog brata.

- Kjara je stalno varala mog brata, Denisovog oca, s raznim muškarcima. Jednom se vratio s posla, ušao u kuću i zatekao Kjaru u krevetu sa komšijom Safetom. Maleni je Denis plakao u susjednoj sobi. Na sebi je imao tragove ugriza, majčinih. Tad je moj brat pretukao i Kjaru i komšiju. Zatim je otišao u policiju i sam se prijavio. Na suđenju je sve priznao, ali i ispričao sve o problemima i o strahovima za dijete. Zbog tog je napada sada u zatvoru u Bihaću, izdržava trogodišnju kaznu – kaže Kadifa Pašić, tetka trogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u srijedu u plićaku nedaleko od pulske lučice Mandrač.

Za taj su strašan zločin osumnjičene njegova majka 32-godišnja Kjara Pašić, rođena Rojnić, i 14-godišnja štićenica pulskog popravnog doma. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se Kjara dogovorila s maloljetnicom da ubiju njeno vlastito dijete, koje je prošlog mjeseca proslavilo treći rođendan. Mrtvog su dječaka zamotale i pod okriljem noći bacile u more. Kako bi policiju odvela u krivom smjeru, Kjara je iza ponoći prijavila nestanak. Tvrdila je da je sina izgubila između 18 i 19 sati i da ga je sama tražila po gradu.

Kako priča tetka nesretnog dječaka, njen brat je, kada je upoznao Kjaru, govorio kako je dobra žena.

- Ona je tada živela u Velikoj Kladuši s muškarcem kojega je upoznala preko Facebooka. Rešidu se žalila kako je taj muškarac tuče. Rešid nam je rekao da je upoznao Kjaru, da je dobra, da je taj muškarac tuče i da bi je doveo k sebi da je spasi. Tako je i učinio. Od tada su živjeli zajedno – kaže Denisova teta.

Bili su zaljubljeni. Rešid je radio i izdržavao je. Ona je sve češće govorila da bi željela dijete.

Odbijala svaku pomoć

– Pokušavali su i uspjeli. Maleni je Denis bio željeno dijete – govori Kadifa. Ljubavna priča pretvorila se u nesretnu. Kjara je Rešida, kaže, varala. Prevarila ga je više puta s raznim muškarcima, a situacija je kulminirala kad ju je Rešid zatekao sa komšijom Safetom M. zvanim Sajo u svojoj kući.

– Nakon što je osuđen, čekao je šest mjeseci zatvora. Sve je to vrijeme radio fizičke poslove, išao u šumu po drva, radio nacrno. Govorio je kako želi Kjari, koja je bila bez prihoda, i svom djetetu osigurati novac za život dok on bude u zatvoru. Kad je odlazio, samo nas je zamolio da se brinemo za dijete. Svi smo joj htjeli pomoći. Bez obzira na to što se dogodilo između nje i Rešida, dijete smo obožavali. Nudili smo joj pomoć, da se brinemo za dijete ako ona ne može ili ako joj je teško. Kontaktiran je bio i centar za socijalnu rad, ona je sve odbijala – kaže tetka pokojnog Denisa.

Porodica Pašić kaže kako im je Kjarina mama Rita u četvrtak, kad su se čuli telefonom, govorila kako je redovno obilazila kćerku i unuka, odlazila njima u stan te da je sve bilo uredu.

Baka ubijenog dječaka i majka osumnjičene za ubistvo. Rita Rojnić o stravičnom zločinu kao i onom što mu je prethodilo nije ništa htjela reći poručivši tek da moli sve "da poštuju privatnost porodice u ovom teškom trenutku".

U Centru za socijalnu rad u Velikoj Kladuši izjavili su da je porodica Pašić bila u tretmanu, ali da ne smiju otkrivati pojedinosti. Sandra Milošević, direktorica Centra za socijalni rad u Puli, kaže da u ovom trenutku ne mogu davati nikakve informacije.

Izvor: Večernji list 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta