Srijeda, 31 Svibanj 2017 18:47

Objavili i video: Kompletan hrvatski politički i vojni vrh veliča tzv. Herceg Bosnu

U zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski u ponedjeljak je održana svečana akademija povodom obilježavanja 26. godišnjice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Akademiji je prisustvovao kompletan sadašnji i dio bivšeg hrvatskog političkog i vojnog vrha uključujući hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, ministra odbrane Damira Krstičevića, načelnika Glavnog štaba OS RH Mirka Šundova, bivše ministre odbrane, sadašnje i penzionisane vojne komandante, vojnike, oficire, predstavnike boračkih udruženja, ali i brojne strane diplomate.

Na kraju su, u skladu sa “tradicionalnim” običajima tamošnjeg HDZ-a, ali i HDZ-a BiH, čiji su neki predstavnici također bili sinoć u Zagrebu, otpjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si".

U ovoj pjesmi s Perkovićem pjevaju i Alen Vitasović, Mladen Grdović, Mate Bulić, Miroslav Škoro i Giuliano, a jedan od stihova refrena glasi i "Herceg-Bosno, srce ponosno".

Podsjetimo i da su, nakon što su mariborske vlasti zabranile koncert Thompsona zbog njegovog veličanja fašizma, hrvatski premijer Plenković i predsjednica Grabar Kitarović odmah stali u njegovu zaštitu.

Predsjednica Hrvatske je tako poručila kako je zabrana "kontradiktorna jer je muzika tu da spaja ljude". Premijer Hrvatske je od ambasadorice u Ljubljani odmah zatražio da "ispita o čemu se radi i da nas izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta".

Thompson je u prošlosti javno izveo i pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", a na njegovim koncertima se nerijetko vide nacistički pozdravi, a publika redovito, uoči izvođenja pjesme "Bojna Čavoglave", urla ustaški pozdrav "Za dom spremni!", kojim ta pjesma i počinje. Koncerti su mu zabranjivani i u nekim gradovima u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj…

VIDEO

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru