Nedjelja, 04 Lipanj 2017 15:45

Vozač taksija pokušao pregaziti napadače na Londonskom mostu

Usred napada, svjedoci su izvijestili kako su čuli “brzu pucnjavu“ što je vjerovatno bio moment kad su policijske snage likvidirale neke od počinitelja.

U napadu je ubijeno 6 osoba, a njihova izbodena tijela su ostala ležati na cesti u središtu Londona. Ranjeno je oko 30 osoba koje su prevezene u 6 londonskih bolnica. Trojica počinitelja odmah nakon napada su likvidirana.

Ali, usred užasa, vozač taksija – koji je rekao kako je u jednom trenutku uočio da muškarci napadaju ljude s nožem na Borough Marketu – odlučio je okrenuti svoje vozilo i pokušati zaustaviti teror.

“Mislio sam: pokušat ću ga udariti, pokušat ću ga srušiti”, izjavio je taksista.

“Okrenuo sam taksi, krenuo sam na jednog od njih, ali on je otrčao poprijeko, i tada su taman tri policajaca došla prema njima, s palicama.“

“Ja sam vikao svima: ‘Samo bježite s tog mjesta, ostanite nazad, trčite na drugu stranu’. Bilo je tamo najmanje nekoliko stotina ljudi.”

Vozač, koji se nije identificirao, nastavio je o napadu: “Prolazili su preko puta prema desnoj strani gdje se nalazi katedrala Southwark, a potom su se zabili s kamionom u stubište.“

„Samo se zaletio prema ljudima, zabio je kamion između lampe i stubišta i tako pogodio ljude koji su se zatekli tamo.“

“Iskočili su iz kombija i počeli nasumice sjeći ljude noževima. Ljudi su bježali na sve strane”, izjavio je taksist za Dailymail.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran