Srijeda, 07 Lipanj 2017 22:40

Mediji iz susjedstva najavljuju: Srbija dobija prvog gay premijera

Nakon što je vlada u Srbiji dobila prvu ministricu koja se izjašnjava kao osoba homoseksualne orijentacije, prema najavama srpskih medija, Aleksandar Vučić, novoizabrani predsjednik susjedne države, otišao je korak dalje.

- Vučić je prelomio i donio odluku da će državu voditi Ana Brnabić - poruke su koje se mogu vidjeti na naslovnicama srbijanskih listova, a posebno Kurira.

Kada ju je pozvao u Vladu, Vučić je biranim riječima govorio o svojoj suradnici.

- Ana je pripadnik gay populacije. Ona to ne skriva i s ponosom ističe. Ona je toliko fina i ljupka, rekla mi je: "Predsjedniče, ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada govoriti...", a ja sam odgovorio: Ne, mene zanima samo tvoj rezultat, a znam koliko si stručna i vrijedna - rekao je Vučić i dodao:

- Baš me briga, to je njeno pravo, mene zanima njen rezultat. Ako mi možete izvući nešto loše iz njene biografije, u njoj nema mrlja, to je žena koja je mnogo učinila za sve nas i veoma se radujem našem zajedničkom radu. Ona ima izvanrednu energiju, a mene samo zanima šta će biti njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom.

Izvor: Kurir

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru