Petak, 09 Lipanj 2017 12:57

Zločin na Jadranu: Pretukao ljubavnicu pa je pustio da se utopi u moru

Zadarska policija privela je u istražni zatvor 52-godišnjeg Poljaka kojem je zbog sumnje da je skrivio smrt svoje ljubavnice određen jednomjesečni pritvor.

Njemačka jahta pronašla je još u utorak popodne Poljaka u moru između otoka Ugljana i Ošljaka. Izvukli su ga na palubu. Iako je nesuvislo pričao, spomenuo je da je s njim na njegovom brodu bila žena koja je nestala. Nijemci su prijavili njen nestanak i krenula je potraga za njom, saopćeno je iz zadarske policije.

Nekoliko sati kasnije u moru je zatečeno tijelo žene te se pretpostavilo da se radi o nestaloj 37-godišnjoj Poljakinji.

Nezvanično, Poljak je prije deset dana stigao u Hrvatsku na ljetovanje. Za koji dan mu se pridružila žena s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

U utorak u popodnevnim satima njihovo neslaganje kulminira sukobima i svađama i žena ispada s broda ili ju je Poljak sam bacio u more, piše Index.

Kako je on završio u moru – nejasno je, no pronalazi ga njemačka jahta koja alarmira centar 112. U potragu su vrlo brzo krenuli obalna straža i avion Pilatus koji tijelo pronalaze 500-injak metara od poljskog broda.

Nakon što su izvukli tijelo iz mora, uslijedio je uviđaj, a Poljak je završio u policijskoj stanici. Bio je u stanju šoka i vidno alkoholiziran.

Obdukcijom se na tijelu žene pronalaze brojni hematomi na licu, glavi i ekstremitetima. Razlog smrti je utapljanje.

Poljak je prilikom davanja iskaza često mijenjao priču, no saznaje se kako je ženu fizički napao i povrijedio. Nakon što je završila u moru, on ju je pustio da se utopi.

Poljak je otprije poznat poljskoj policiji jer je i u Poljskoj već bio u zatvoru.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru