Petak, 09 Lipanj 2017 16:20

Ovo je pravi islam: Starica se srušila u busu i bila zaglavljena 20 minuta, a samo joj je muslimanka prišla i pored salvi uvreda

Fotografija žene u hidžabu, koja kleči pored starice koja je pala u gradskom prijevozu i drži je za ruku, dodirnula je srca hiljada ljudi koji su istu podijelili na društvenim mrežema.

Slika je nastala u Velikoj Britaniji, a fotografirao ju je Hamza Jong Bos, koji je na svom Facebook profilu napisao: “Ovo je pravi islam“.

Prema riječima Hamze, koji je bio svjedok ovom događaju, starica je pala i glava joj se zaglavila između vrata autobusa i metalne šipke.

Dok su čekali da dođe Hitna pomoć i pomogne starici, muslimanka s hidžabom prišla joj je, kleknula i uhvatila za ruku kako bi joj pružila podršku.

Ženu s hidžabom su građani vrijeđali čitavih 20 minuta dok nije došla Hitna pomoć, a ona sve vrijeme nije ispuštala staričinu ruku.

Veliki broj korisnika društvenih mreža izrazio je nadu da će ova fotografija spriječiti širenje mržnje prema muslimanima zbog terorističkih napada koji su potresli Veliku Britaniju, piše Daily Star.

Fotografija je podjeljena više od 40.000 puta.

Pogledajte fotografiju:

screenshot-4


Izvor: Avaz.ba

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran