Nedjelja, 11 Lipanj 2017 12:59

Tragedija u Livnu: Prijatelja ubio, sina promašio "za dlaku"

U lovu na području planinskog prevoja Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, u subotu je oko 21 sat poginuo lovac iz Livna.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Livanjskog kantona, stradao je 57-godišnji I. M. iz Livna, kojeg je pucnjem iz lovačke puške nehotice ubio njegov prijatelj 83-godišnji I. M.

Kako smo saznali iz izvora bliskih istrazi, u lovu su zajedno bili 83-godišnjak, njegov sin E. M. (55), te njihov prijatelj I. M.

U jednom trenutku, pred sami mrak, I. M. (83) je ostao na čeki, dok su se njegov sin i prijatelj udaljili. Prilikom njihovog povratka na čeku, starac je, vjerovatno misleći od njih dvojice da je divljač, pucao iz lovačke puške u njihovom pravcu.

- Oni su išli jedan do drugog i obojicu ih je sačma pogodila u vrat - kazao nam je ovaj izvor.

Slučaj je policiji prijavljen iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Livno, gdje su policajci zatekli I. M, koji je najvjerovatnije iskrvario na putu ka Hitnoj pomoći i E. M, koji je imao povredu na vratu od ispaljenog zrna. On je policajcima rekao šta se dogodilo, nakon čega su oni pronašli i priveli njegovog oca.

Nekoliko sati kasnije, 83-godišnjaku je pozlilo, te je, oko sat iza ponoći prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

U Kantonalnu bolnicu Livno prevezen je i poginuli I. M, gdje će se po naredbi postupajuće tužiteljice obaviti obdukcija, kako bi bio tačno određen uzrok smrti muškarca.

Uviđaj na mjestu događaja još traje, a u zavisnosti od rezultata istrage bit će odlučena i kvalifikacija ovog djela.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta