Nedjelja, 11 Lipanj 2017 19:24

Nadrogiran se zabio u policajca Alena Bukvića (VIDEO)

Bijeli kamionet zabio se u petak u dva američka policajca koji su vozili Washingtonom. Od siline udara, policajac porijeklom iz BiH Alen Bukvić odletio je u zrak, pao na tlo i prestao se micati. Vozač kamioneta nastavio se kretati te se na kraju zabio u kamion za odvoz smeća.

 

U svom suludom manevru drugi policajac zaradio je manje ozlijede te je stradala je radnica održavanja cesta.

– Rekao sam mu da to ne radi. Rekao sam mu da uspori, a on to nije htio učiniti – rekao je suvozač jednom od svjedoka nesreće koji je prvi dotrčao do automobila. Dodao je da su bili u noćnom klubu i pušili neku nepoznatu drogu, piše The Washington Post.

Uhapsila ih je patrola koja je na zadnjem sjedalu kamioneta pronašla i pušku Romarm Cugir, rumunsku verziju ruske puške AK-47.

Vozača su identifikovali kao Brandona Figures-Mormona (22) kojeg su osumnjičili za napad s namjerom da ubije i ilegalno posjedovanje oružja. Suvozač mu je bio Dwayne Nicholas Taylor (23). On je prvotno osumnjičen za ilegalno posjedovanje oružja no tužitelji su to, zbog detaljnog pregleda dokaza, na kraju povukli.

– Nemamo dokaza da je prometna nesreća čin terorizma. Ipak, istražitelji ne odbacuju mogućnost da je vozač namjerno želio pogaziti policajce – izjavio je načelnik Washingtonske policije Peter Newsham.

Još čekaju rezultate toksikološke analize nakon koje će znati kakvu je vozač drogu konzumirao. Inače, on je 2014. već bio osuđen za napad na policajca i dobio kaznu od godine dana zatvora.

Lakše povrijeđeni policajac Richard R. Duranne, još uvijeke je u bolnici no neće imati težih posljedica za zdravlje.

Teško ozlijeđeni Alen Bukvić bio je u kritičnom stanju na sada je stabilno. Njega su prevezli u bolnički centar MedStar Washington gdje se oporavlja. Prognoze liječnici još nisu željeli davati. Posjetio ga je načelnik Newsham i kratko rekao da policajac zbog ozljeda još uvijek ne može pričati. Ipak, napisao mu je nekoliko riječi na papir što je prepoznao kao dobar znak.

Novinarima je tad ispričao kako su policajci na biciklima bili na cesti kako bi kontrolirali promet. Jedan je stao na točku s koje inače izdaje zapovjedi u prometu dok je drugi ostao na biciklu. Pohvalio je vatrogasce, Hitnu pomoć i posebno vozača autobusa koji im je dao prvu pomoć prije dolaska liječnika.

VIDEO

Izvor: 24sata.hr 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran