Četvrtak, 15 Lipanj 2017 12:40

Smrt prevario 2009. godine, pa ga stigla u nedjelju

Tridesetosmogodišnji motociklista Kristijan Paljuca poginuo je u nedjelju popodne kod Livna, u sudaru s autobusom, pišu Nezavisne novine.

 

Motociklista, koji je rođen u Beogradu, a bio nastanjen u Slavonskom Brodu, poginuo je na magistralnom putu Livno – Kupres, na prevoju Borova glava, u nedjelju u 14.20, a po pisanju medija, smrt je za dlaku izbjegao 2009. godine.

Kako je potvrđeno iz policije, taj motociklista je, nakon sudara s autobusom, vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje je od povreda preminuo.

Tijelo motocikliste prevezeno je u mrtvačnicu Kantonalne bolnice u Livnu i naređena je obdukcija.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo usljed neprilagođene brzine kretanja motocikla, koji je u jednom trenutku prešao u suprotnu traku u krivini i sudario se s autobusom.

Mediji podsjećaju da je Paljuca 2009. godine za dlaku izbjegao smrt, kada je na njegov automobil audi A6 naletio pijani vozač honde iz Zagreba na autoputu A3, kod mjesta Dragalić, u Hrvatskoj.

Paljuca je tada ispričao da je motocikl autoputem vozio iz suprotnog smjera te udario u lijevu stranu njegovog audija. Paljuca je tada izjavio i kako su mu policajci nakon nesreće rekli da “može slaviti svoj drugi rođendan”.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta