Utorak, 20 Lipanj 2017 16:49

Policija: Brutalno ubistvo 17-godišnje muslimanke je "izljev bijesa"

Policija tvrdi da ubistvo 17-godišnje muslimanke u Virginiji nije zločin iz mržnje, već "izljev bijesa".

Nabra Hassanen je brutalno napadnuta bejzbol palicom dok se vraćala u džamiju nakon sehura s prijateljima u nedjelju ujutro, te je od zadobijenih povreda preminula, izvještava AP.

Napadač je 22-godišnji Darwin Martinez Torres.

Iz policije su kazali da je Martinez Torres djevojku napao nakon svađe s drugim tinejdžerom iz grupe, te da nisu pronašli nikakve dokaze koji bi navodili na to da je to ubistvo počinjeno iz mržnje.

- Ništa ne navodi na to da je ovaj napad motiviran rasom ili religijom. Čini se da je osumnjičeni pobjesnio zbog svađe u saobraćaju koja je eskalirala u smrtonosno nasilje - rekla je glasnogovornica policije okruga Fairfax Julie Parker.

Hassanen se sa grupom od 15 drugih tinejdžera vraćala u džamiju između 3.00 i 4.00 sata u nedjelju. Neki od njih su hodali, a neki su bili na biciklima kada im se približio osumnjičeni koji se nalazio u automobilu i počeo se raspravljati s jednim momkom iz grupe.

Tinejdžeri su se razbježali kada se Martinez Torres autom popeo na trotoar. On ih je zatim sustigao na obližnjem parkingu, izašao iz automobila s bejzbol palicom i počeo trčati za njima, navodi Parker.

Napadač je palicom udario Hassanen i odvukao je sa sobom u automobil, nakon čega je opet napao na drugoj lokaciji. Policajci su kasnije pronašli njeno tijelo u jezeru.

Izvor: FENA 

Preporučujemo:

Bijela kuća odredila pravilnik muslimanima za ulazak u SAD

Trump se na pressici udvarao novinarki

Za sretan let: Bakica ubacila novčiće u otvor motora, avion evakuiran