Četvrtak, 22 Lipanj 2017 18:46

Predsjedništvo BiH kupuje nove automobile: Prodaju "starog" Audija i BMW, evo po kojoj cijeni

Sekretarijat Predsjedništva Bosne i Hercegovine raspisao je jučer ponovo Javni oglas za prodaju motornog vozila putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda.

Radi se o automobilima marke Audi D koji se prodaje za 15.300 KM i BMW 740XD po cijeni od 34.200,00 KM. Inače, ova vozila bila su predmet prodaje i u prošlom pozivu koji je bio objavljen u maju mjesecu. Međutim, na adresu ove institucije nije stigla nijedna ponuda, te im je sada cijena spuštena za više od 1.000 KM.

Kako se navodi u oglasu, svi zainteresovani ponudači mogu pogledati vozila 03. jula 2017. godine na parkingu KJKP RAD Vrbanja u Sarajevu.

Prodaja motornih vozila se vrši po principu “viđeno – kupljeno”, bez naknadnih prigovora i reklamacija koje se odnose na stanje vozila.

Dok pokušava da se riješi “otpada”, Sekretarijat Predsjedništva je već raspisao pozive za nabavku novih vozila, za koje je predviđeno oko 154.000 KM, bez PDV-a.

Iz Predsjedništva BiH, ranije su pojašnjavali da se vozila koja koriste članovi mijenjaju nakon što pređu 100.000 kilometara, a dok se ostala vozila mijenjaju nakon pređenih 250.000 kilometara, javlja Akta.

Izvor: Akta.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p