Petak, 23 Lipanj 2017 16:37

Drama u autobusu: Vozač "kidnapovao" putnike, vikao na njih i nije dozvolio da izađu vani

U gradskom autobusu u beogradskom naselju Surčin došlo je do dramatične situacije, kada je vozač nakon negodovanja putnika zbog naglog kočenja i verbalnog okršaja s njima zatvorio vrata vozila i odbio bilo koga pustiti napolje.

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama objavila je jedna od putnica, koja se u vozilu nalazila s dvogodišnjim djetetom. Napisala je da je desetak putnika u autobusu bilo izloženo stresu i životnoj opasnosti, te maltretiranju od vozača.

Vozač, koji je očito izgubio kontrolu, nadglasavao se s putnicima u žučnoj raspravi oko toga ko je upravu. Neki su negodovali zbog kočenja, neki samo zbog njegovog ponašanja, a bilo je i onih koji su samo željeli vani.

- A sad bi da izađeš, sad ti ne smeta kočenje - kazao je vozač u jednom trenutku gospodinu koji se nalazio kod prednjih vrata.

Jedna od putnica panično je kazala da će se beba ugušiti. Neko je u tom trenutku uspio otvoriti srednja vrata silom, a majka je izašla sa bebom dok su putnici nastavili raspravu zatočeni u vozilu koje je stajalo na stajalištu.

Na snimku se čuje i kako vozač objašnjava putnicima da ne može brinuti o svima tokom vožnje.
- Ovo je saobraćaj. Ja ne mogu da uzmem i da vežem svakog posebno - vikao je on.

Putnica u autobusu Pavica Veljović napisala je kako je pri prvom naglom kočenju jedna bakica pala, a svi ostali "letjeli" s jednog na drugi kraj vozila.

- Majstor demonstrativno pred upaljenim semaforom naglo koči, ponovo letimo, ponovo burne reakcije ljudi gdje sad svi shvatamo da je ovo namjerno. Čovjek staje na stanici, izlazi iz autobusa i doslovce kaže: "Šta je, a?! E, to je samo da pokažem da mi se može! Sad neću ni vrata da otvorim! E, sad ću malo da vas maltretiram, gospodo!" – napisala je putnica na Facebooku.

Na kraju ih je sve izbacio iz autobusa uz povike: "Marš napolje, stoko!" 

VIDEO

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru