Petak, 23 Lipanj 2017 18:59

UŽASNA SUDBINA PORODICE IZ VRBASA: Tinejdžer sahranjen, roditelji u komi, stariji sin zanijemio zbog smrti brata

"Mihajlo teško doživljava gubitak brata, odbija da prihvati da je Miloš nastradao i da su mu roditelji u teškom stanju", teškim i drhtavim glasom priča za "Blic" Janoš Makša, stric Ištvana Makše (40) iz Vrbasa. Ištvan je sa suprugom Dravkom (39) teško povrijeđen u nedjelju u nesreći u Bugarskoj, dok je njihov srednji sin Miloš (14) izgubio život, a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga.

Janoš, vidno potresen, jedva je smogao snage da ispriča kako tugu i bol podnosi najstariji sin ove porodice Mihajlo (17), dok se njegovi roditelji bore za život.

- On je kod babe i dede. Očajan je, odbija da prihvati gubitak, ali moraće. Sve je ovo jedna prevelika tuga, a svi oni su bili toliko složni da to nema nigde - plačnim glasom jedva je izustio Janoš.

Ovaj čovjek pribojava se reakcije Ištvana i Dravke kada saznaju da su ostali bez sina.

- Najtragičnije će biti kada se probude iz kome. Teško će prihvatiti gubitak djeteta. U ovoj situaciji ne možeš biti jak, ali vrijeme je tu od presudnog značaja. Ipak, mislim da će Ištvanu biti lakše da se oporavi od svega, za razliku od Dade - priča Janoš.

Rođaci strahuju od reakcije kad roditelji saznaju za gubitak sina: Ištvan i Dravka Makša
Foto: istvanmaksa / Rođaci strahuju od reakcije kad roditelji saznaju za gubitak sina: Ištvan i Dravka Makša

Dok se bori sa tragedijom koja ih je zadesila, Marija Makša, Ištvanova sestra, otišla je u Bugarsku po tijelo nesrećno nastradalog Miloša i krenula je put Srbije sa malim Markom.

Ištvan je u stabilnom stanju i sinoć je prevezen u Klinički centar u Nišu.

- Ministarstvo zdravlja organizuje prevoz na najvišem nivou. Moja snajka je operisana i stabilno je, bili smo joj u poseti - kaže za "Blic" Marija, koja se zahvaljuje Ambasadi Srbije u Bugarskoj na tretmanu i pomoći.

Marija je doputovala u Bugarsku u ponedeljak, dan nakon stravične nesreće i od tada je svo vrijeme bila kraj malog Marka u bolnici i brinula o njemu.

Nazapamćena tragedija u kojoj je nastradao njen bratanac Miloš, a brat i snajka teško povrijeđeni, dogodila se u nedelju oko podneva na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil "honda" novosadskih registarskih oznaka i vozilo BMW iz Sofije.

Automobil nakon stravičnog sudara u Bugarskoj
Foto: youtube printscreen / Automobil nakon stravičnog sudara u Bugarskoj

U drugom automobilu bila je tročlana porodica iz Bugarske koja se vraćala sa odmora iz Grčke. Dva člana bugarske porodice teško su povrijeđena, dok je treći lakše povrijeđen.

Mali Marko zna samo da su mu roditelji u bolnici

Tetka Marija nije imala snage da kaže malom Marku da je ostao bez brata.

O Marku je u bolnici brinula njegova tetka Marija
Foto: privatna arhiva / O Marku je u bolnici brinula njegova tetka Marija

Prema njenim rečima, maleni dječak nije svjestan kakva je tragedija strefila njegovu porodicu. Tetki se obradovao i jedino što je izustio bilo je: "Mama i tata su u bolnici".

Kako navode članovi porodice Makša, mali Miloš (14) koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj biće sahranjen danas u 16 sati na groblju u Vrbasu.

Izvor: Blic.rs 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru