Subota, 24 Lipanj 2017 15:13

Grujičić: Razumijem da sam nepoželjan u Potočarima

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je bio spreman da ode u Potočare i pokloni se bošnjačkim žrtvama bez obzira na to što nijedan bošnjački načelnik od njegovih prethodnika nije bio spreman da to uradi kada je riječ o srpskim žrtvama, piše Srna.

Grujičić je naveo da iskreno poštuje svaku žrtvu, ali da razumije i to da ga u Potočarima smatraju nepožejjnim i da iz tog razloga 11. jula neće ići.

“Žao mi je što nema istovjetnog odnosa prema žrtvama s druge strane i uvjerenja da svim nevinim ljudima treba da se oda pošta. A da istoriji prepustimo da se bavi onim što spada u njen zadatak. Na nama je da živimo jedni s drugima”, rekao je Grujičić za beogradsku “Politiku”.

On je naveo da na pomen srpskim žrtvama pozivaju sve, od međunarodne zajednice do sugrađana iz drugog naroda, te da neki dođu, a neki ne dođu.

“Sve žrtve koje su pale zaslužuju pijetet. Da me kojim slučajem na komemoraciji srpskim žrtvama proglase nepoželjnim, ne bih išao”, rekao je Grujičić.

Grujičić je naveo da je ucjena to što je za organizatore u Potočarima svako dobrodošao pod uslovom da prizna kvalifikaciju koju je izrekao Haški tribunal.

“To je ucjenjivanje, a što je još poraznije, to nije iskreno. Među organizatorima ima onih koji pričaju po potrebi, a nemaju svoj stav. Neke se teze izgleda zastupaju onako kako to neko sa strane diriguje, svejedno da li to dolazi iz Sarajeva ili nekih drugih mentora”, istakao je Grujičić.

On je naveo da organizacija 11. jula, bez obzira što se prvi put obilježava u mandatu srpskog načelnika, teče u skladu sa željama organizatora.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te p