Petak, 21 Srpanj 2017 16:35

Zašto mediji šute: Dženazi u Prijedoru prisustvovali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te potpredsjednik gradske Skupštine Goran Dragojević

Jučer je na prijedorskom stadionu Berek na Skeli klanjana zajednička dženaza za 23 prijedorske žrtve.

Posmrtni ostaci žrtava ukopani su na mezarjima Bišćani, Kamičani, Rizvanovići, Rakovčani, Zecovi, Čarakovo i Skela. Najmlađa žrtva koja je ukopana na ovoj dženazi je osamnaestogodišnji Ifet (Fahrudin) Vojniković, a najstarija je Šerif (Hasan) Hegić rođen 1920.

Jedan podatak od jučer mediji ipak nisu prenijeli i dali mu pažnju koju zaista zaslužuje. Naime, kolektivnoj dženazi za nevino stradale žrtve prisustvovali su u prvom safu (redu) i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković (DNS), te potpredsjednik gradske Skupštine Goran Dragojević (SNSD).

Građanima Prijedora, ali i svim onim koji poznaju stanje u ovom mjestu i više je nego jasno koliko je velik i važan ovaj korak na putu ka boljem suživotu. Zato je bitno ovakve detalje pričati na glas svima kao dokaz da u našoj zemlji ipak nije sve crno, niti su svi ljudi isti.

Mnogo je onih koji se bore za istinu i pravdu i kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina koju priznaju bez obzira na religijsku i nacionalnu pripadnost, ali za takve izgleda  nema mjesta pod našim medijskim nebom.

Izvor: BiH Žurnal 

Fotografija: Satko Mujagić

Preporučujemo:

Napušteni i zapušteni: Mezarje Tušanj u Tuzli

Tuzla: NATO vježba "Bosna i Hercegovina 2017" počela danas

Uporedili smo cijene u Zenici, Travniku, Goraždu, Tuzli, Prijedoru, Bijeljini, Sarajevu i Mostaru: G