Utorak, 07 Ožujak 2017 00:30

Htjeli žive da ih zapale: Petočlanu porodicu od strašne smrti spasio pas

Nepoznati počinilac ili više njih polili su kuću petočlane porodice Jašara Golje iz Novog Kneževca u Srbiji benzinom i zapalili je u nedjelju navečer oko 21.45 sati. Da pas Brundo lavežom nije upozorio ukućane na vatru, moglo je doći do velike tragedije.

Porodica Golja spremala se za počinak, kada je njihov pas počeo glasno da laje, što je neuobičajeno.

Supruga Mirjana Golja objašnjava da je lavež bio znatno glasniji od onoga kojim se njihov pas Brundo oglašava.

- Nikada do sada ga nismo čuli da tako agresivno laje. Suprugu, koji je bolestan i već je bio legao da spava, rekla sam da vidi zašto Brundo tako laje. Ne zadugo, nešto je napolju puklo, a kada je Jašar izašao suočio se sa velikim plemenom. Ja sam skočila i utrčala u dječiju sobu, pozivajući ostale ukućane da izlaze napolje. Sa nama u kući živi sin sa snahom i njihovom bebom koju sam zgrabila i pobjegla kod komšinice – ispričala je Mirjana.

Ona očekuje da policija otkrije počinioca.

- Ne možemo ni u kog unaprijed da upiremo prstom, mada imamo nekih sumnji, ali ne želimo o tome da pričamo, da ne bismo ometali istragu. Očito je da je vatra namjerno izazvana, nađeni su upaljač i plastične boce iz kojih je fasada kuće polivana najverovatnije benzinom. Poslije svega još uvijek smo u šoku i velikom strahu, jer je neko pokušao žive da nas spali – kaže Mirjana.

Njen sin Manuel Golja, koji živi pod istim krovom sa suprugom i tromjesečnim sinčićem također je zabrinut.

- Nekome izgleda nismo po volji, ali ako nekome nešto smeta trebalo je da dođe da to raspravimo, a ne ovako da nas ugrozi – veli Manuel.

Na kući su vidljivi crni tragovi čađi od podmetnute vatre. Jašar Golja kaže da je, dok je istračavao iz kuće, čuo brujanje nekog motora, ali kada je izišao već nikoga nije bilo, piroman je utekao.

Policija iz Novog Kneževca je odmah obavila uviđaj na mjestu događaja, a kako je za Blic potvrđeno u PU Kikinda podnijeta je krivična prijava protiv nepoznatog izvršioca, zbog krivičnog djela izazivanja opće opasnosti.

Prema podacima policije, na kući Jašara Golje u ulici Uroša Čobanova broj 46 u naselju Smiljevača, nema materijalne štete, jer je vatra zapaljena na uličnoj fasadi.

- Pretpostavlja se da je polivena benzinom iz kanistera. Vlasnici su vatru uspjeli sami da ugase prije dolaska policije, a intenzivno se radi na pronalaženju nepoznatog izvršioca – rečeno je u PU Kikinda.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru